• Kun et enää tarvitse jatkuvaa työterveyshuollon tukea,
  • Kun olet toipunut raskaasta kokemuksesta – sairaudesta, kivusta, häpeästä, syyllisyydestä, loukatuksi tulemisesta, vihasta, … riittävän hyvin, jotta voit keskittyä itsesi palauttamiseen pystyväksi työntekijäksi, joka lähtee mielellään töihin,

yksilöllinen työnohjaus voi olla paikallaan.

Ehkä tunnet tarvetta palata ikävään tai raskaaseen kokemukseesi. Ehkä haluat vielä todeta, mikä oli työkyvyn pettämisen syy. Voimme puhua siitä työnohjauksessa. Voimme vähän vihoitella ja surrakin, jos tunnet sen tarpeelliseksi.

Asian käsittely voi saattaa tapahtuneen uusiin mittasuhteisiin, se ei ehkä olekaan enää mahdoton sietää. Siitä voi löytyä tekijöitä, jotka jopa antavat voimaa ja rakennusaineita sinulle eteenpäin. Kaikkea ei tarvitse hyväksyä, mutta silti ikävistä kokemuksista voi löytyä myös hyöty.

Työnohjauksessasi pyrimme jättämään tapahtuman taakse ja suuntautumaan eteenpäin, siihen, mitä toivot tulevaisuudeltasi työelämässä. Mitkä tunteet töihin menemisessä ja töissä olemisessa ovat nyt haitaksi? Miten eri ihmisten kohtaaminen työpaikalla vaikuttaa sinuun? Mistä nämä tuntemukset tulevat? Miten niihin voisi vaikuttaa?

Mitkä ovat sinun omat vahvuutesi työntekijänä ja ihmisenä? Voitko kenties tunnistaa niitä aiemmasta työhistoriastasi tai aiemmista ihmissuhteistasi muualla? Ehkä olet unohtanut ne tai ehkä et ole edes tiennyt niiden olemassaolosta!

Haluan työskennellä kanssasi, jotta vähitellen tunnistat itsesi paremmin, löydät itsevarmuutesi, rentoutesi, luottamuksesi. Saatat huomata olevasi arvokas tekijä työpaikallasi, kyllä, juuri sinä, sellaisena kuin olet!

Nämä ovat kysymyksiä, joita itse asiakastyössäni rakastan. On ihanaa nähdä ihmisen nousevan seisomaan ja hymyilevän. Minun keinoni tukemiseen ovat vuorovaikutuksessa, kohtaamisessa, kokemusten tunnistamisessa. Sitä sanotaan valtaistumiseksi – se on myös minun sosiaalipsykologinen tutkimuskohteeni.